Büszkeségpont létrehozása Nyírlövőn

1956-os emlékmű építési pályázat

2017. júniusában Nyírlövő Község Önkormányzata a 1956-os forradalom és szabadságharc helyi hőseinek tiszteletére emlékhelyet alakított ki a nyírlövői köztemetőben.
Az emlékhely kialakítása az 1956-os Emlékbizottság által meghirdetett, KKETKK-56P-02 azonosítószámmal kiírt, úgynevezett  "büszkeségpont" pályázat segítségével valósult meg.

A pályázat indokoltsága: 
Az 1956-os forradalom és szabadságharc rendkívül fontos szerepet tölt be a magyar történelemben illetve a patriotizmusra és hazaszeretetre nevelés egyik legjelentősebb eszköze a hősökre való megemlékezés. Ennek legjobb és legmaradandóbb eszköze a büszkeségpont felállítása. Mivel több nyírlövői kötődésű személy is részt vett a szovjetek elleni forradalomban, ezért az Önkormányzat Képviselő Testülete úgy döntött, hogy Nyírlövő település emléket állít ezen hősök tiszteletére. 

A projekt eredményeképpen nem csupán egy méltó emlékhellyel gazdagodott településünk, hanem a büszkeségpont segítségével a lakosság - és főként a helyi fiatalok – számára megfelelő példaképként jelenhetnek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei.

 

A büszkeségpont létrehozását Nyírlövő településen az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott emlékbizottság támogatja.

2017-07-14 16:10

VISSZA