Orvosi rendelő felújítás, beruházás

 
 

fent.jpg 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY


Uniós támogatásból újult meg a Nyírlövői Orvosi Rendelő, valamint a Védőnőiszolgálat
2014. november 13.

 

Nyírlövő Község Önkormányzata az Észak-alföldi Operatív Program keretében meghirdetett Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg-szakellátás fejlesztése című pályázaton az Új Széchényi Terv keretében 56,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A projekt keretében a településen működő háziorvosi és védőnői ellátás a kor követelményeinek megfelelő épületbe költözött.

   

Nyírlövő Község Önkormányzata az Észak-alföldi Operatív Program keretében meghirdetett Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg-szakellátás fejlesztése című pályázaton az Új Széchényi Terv keretében 56,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A projekt keretében a Nyírlövő, Kossuth u. 44. szám alatt található épület komplex felújításával, átalakításával a településen működő háziorvosi és védőnői ellátás a kor követelményeinek megfelelő épületbe költözött.
A fejlesztés eredményeképpen egy új háziorvosi rendelő, és egy megújult védőnői szolgálat jött létre, mely a jogszabályoknak és a szakmai minimum követelményeknek is megfelelő infrastrukturális környezetet teremt. Az új épület működési, üzemeltetési, karbantartási költségei jelentősen csökkennek a régi épület költségeihez képest, hiszen a projekt keretében átalakításra került, megújult épület tervezésénél kiemelkedő szempont volt az épület energetikai korszerűsítése. Az épületre felszerelt napkollektoros rendszer is
hozzájárul a rezsiköltség csökkentéséhez.
Az önkormányzatról és a fejlesztésről bővebb információt a www.nyirlovo.hupont.hu oldalon olvashatnak.

 


Nyírlövő Község Önkormányzata
Kapcsolat:
Név: Durbák Ferenc polgármester
Tel.: 06/42/704002
Fax: 06/42/704060
e-mail: nyirlovo@vodafone.hu

lent.jpg 

-------------------------

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Uniós támogatásból megújul a Nyírlövői Orvosi Rendelő, valamint a Védőnői szolgálat

2014. február 24.

 

b_tabla.jpg

 Nyírlövő Község Önkormányzata az Észak-alföldi Operatív Program keretében meghirdetett Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg-szakellátás fejlesztése című pályázaton az Új Széchényi Terv keretében 56,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A projekt keretében a Nyírlövő, Kossuth u. 44. szám alatt található épület komplex felújításával, átalakításával kívánja a helyi önkormányzat a településen működő háziorvosi és védőnői ellátást a kor követelményeinek megfelelő épületbe költöztetni.

 

A jelenlegi háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat a Nyírlövő, Kossuth u. 44. szám alatti épületben található. A fejlesztés indokoltságát az adja, hogy a Nyírlövő Község területén működő egészségügyi alapellátások közül, a beruházás tervezett helyszínén jelenleg működő háziorvosi és védőnői ellátás infrastrukturális körülményei, és eszközei nem felelnek meg a hatályos jogszabályi és a szakmai minimumfeltételeknek. A szolgáltatásnak helyszínt biztosító épület ugyan eredetileg is egészségháznak épült, azonban a kor követelményeinek nem felel meg, legfőképpen energetikailag, és akadálymentes elérhetősége sem biztosított. Az önkormányzat képtelen saját forrásból az épület korszerűsítését, felújítását elvégezni. Így jelen pályázat keretében egy olyan praxisközösséget hoz létre, melynek helyszín, és eszközállománya a jelenkor követelményeinek, előírásaink megfelelő. A projekt eredményképpen a már jelenleg is itt működő praxisok teljes beintegrálódásával jön létre megújuló egészségházunk, a fejlesztés eredményeképpen egy integrált települési egészségügyi központ jön létre, mely a jogszabályoknak és a szakmai minimum követelményeknek is megfelelő infrastrukturális környezetet teremt valamennyi egészségügyi alapellátás számára, így az ellátottak részére is. A meglévő 176,48 m2 beépített alapterületű épületből teljes felújítással, korszerűsítéssel, egy 174, 99 m2 alapterületű intézmény jön létre, melyhez egy 14,6 m2-es babakocsi tároló is kerül.

 

A fejlesztés eredményeképpen egy új háziorvosi rendelő, és egy megújult védőnői szolgálat jön létre, mely a jogszabályoknak és a szakmai minimum követelményeknek is megfelelő infrastrukturális környezetet teremt. Az új épület működési, üzemeltetési, karbantartási költségei jelentősen csökkennek a régi épület költségeihez képest, hiszen a projekt keretében átalakításra kerülő, megújuló épület tervezésénél kiemelkedő szempont volt az épület energetikai korszerűsítése. Az épületre felszerelésre kerülő napkollektoros rendszer is hozzájárul a rezsiköltség csökkentéséhez.

 

Az önkormányzatról és a fejlesztésről bővebb információt a www.nyirlovo.hupont.hu oldalon olvashatnak.

 

 

Nyírlövő Község Önkormányzata

Kapcsolat:

Név: Durbák Ferenc polgármester

Tel.: 06/45/704002

Fax: 06/45/704060

e-mail: nyirlovo@vodafone.hu

mo_megujul.jpg

 

 Read more: http://nyirlovo.hupont.hu/11/rendelo-felujitasa#ixzz48FeBLNJC

2016-05-10 14:16

VISSZA